Ev Ofisi, Çalışma Odası ve Çalışma Köşesi Dekorasyon Fikirleri

Nasıl mükemmel bir ev ofisi oluşturabiliriz?

Sadece eğitim için veya oturduğumuz yerden konforlu bir alışveriş için bilgisayarlar evimizin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Günümüzde pek çok kişi evde çalışıyor veya evdeki ofisini kendi şirketinin merkezi haline getiriyor. Bu nedenle rahat bir ev ofisi yapabilmek hayati önem taşımaktadır.
Ev ofisi oluşturmak için elimizdeki kılavuz, iş-yaşam dengesidir. Evinizin içinde sorun teşkil etmeyecek bir çalışma alanı bulmak, tam zamanlı ofis, hobilerin gerçekleştirildiği atölye veya fatura ödemelerinin yapıldığı özel bir alan, hayatı kolaylaştırır.
Burada profesyonel ev ofis ortamları oluşturmak için dekorasyon fikirleri bulacaksınız.
Ev ofisi diğer odalar gibi yaşam alanı olduğu için, kişisel tarzınızı yansıtmalı ve estetik olmalıdır.
Ev ofis fikirleri sunmadan önce beyin fırtınası oluşturarak kendinize sormanız gereken sorular vardır. Ayrıca bir odanız var mı? Yoksa diğer odalardan bir köşe mi ayarlayacaksınız? Müşterileriniz ev ofisinize gelecek mi?
Bu sorular aklınızda bir şablon oluşmasını sağlayacaktır. Ofisinizin bulunduğu alanı aileniz ile paylaşacağınızı unutmayın.
Birçok kişi sadece bir masa atar ve odanın aslında ne için kullanacağını unutur. Odanın nasıl kullanılacağı konusuna zaman ayırın. Ev ofisinizi dekore ederken pek çok şeyi görmezden gelirseniz, sonradan geri gelip ilaveler yapmak zorunda kalırsınız.
Ailedeki herkesin ihtiyaçlarına uygun kişiselleştirilmiş bir çalışma alanı oluşturmak için aşağıdaki ipuçlarını kullanın. Ev ofisi planlarken unutulmaması gereken birkaç temel madde vardır.

Aktivite-Motivasyon-Verimlilik

Ofis dekorasyonunuza zaman zaman değişik, taze ve yeni bir görünüm vermek isteyebilirsiniz. Bunun için iç mimar aramanıza gerek yoktur. Sıkıcı ofis dekorasyonundan kurtulmak, ofisinizi neşeli bir hale getirmek için burada fikirler sunacağız.
İyi bir müzik sistemi kurun. Gün boyu dingin bir müzik çalması, çalışanları motive eder ve çalışanların rahat hissetmesini sağlar.
Önerilerimizi ev dışında yüksek binalardaki ofislerde de uygulayabilirsiniz. Ofisinizde haftada en az 40 saat zaman geçiriyorsunuz. Bayat bir ortam yerine hobilerinizi gerçekleştirebileceğiniz keyifli bir ortamda bulunmak büyük olasılıkla üretimi arttıracaktır.
Her bütçeye uygulanabilir kolay basit dekorasyon fikirleri vardır. Küçük değişiklikler insan psikolojisinde büyük etki yapabilir.
Kendi ev ofisinizde motive olabilmeniz büyük bir sorundur. İşten eve gelince tekrar ev ofisinizde çalışmaya başlamak zor bir eylem. Verimli olabilmeniz için mümkün olduğunca sıkıcı olmayan bir ortam yaratmalısınız.
Verimlilik organizasyon gerektirir. Çalışmanızı huzurlu ve rahat hissedebileceğiniz bir ortamda yapınız. Ofis dekorasyonunun amacı verimli ve huzurlu bir çalışma ortamı yaratmaktır.
Düzenli bir ortamda çalışmak stresinizi azaltacaktır.
Ödüller, sertifikalar ve diplomaların bulunduğu bir vitrin çalışana başarılarını hatırlatacaktır.
Mükemmel bir ev ofisi oluşturmak için yukarıdaki ipuçlarına ek olarak insanların beraber yapabileceği, bu odayı keyifli hale getirebilecek küçük bir aktivite ekleyin. Molalarda atılan stresin, herhangi bir dikkat dağınıklığını ortadan kaldıracağından emin olabilirsiniz. Diğer ofis çalışanlarının önerilerini almak için teşvik edin. Onlarla yenilikçi fikirlerinizi paylaşın.
Doğru seçilmiş renk, stil, depolama biçimi ve aksesuarlar büyük ölçüde verimliliği arttırabilir.

Ev Ofis Dekorasyonu

Rahat oturuyor musunuz?

Evde çalışan insanları hedefleyen şaşırtıcı yeni ergonomik koltuklar, günde sekiz saatimizi burada harcadığımızı düşünürsek yatırıma değer.
Rahat bir koltuk, kullanıcının uzun araştırma oturumlarında pozisyonunu değiştirmesine izin verir.
Ucuz ve standart ofis sandalyesi, genellikle sırt, boyun ve kollarda yorgunluk yaratacaktır. Piyasada bol yastıklı, rahat bir kol dayanağı bulunan ergonomik koltuklar mevcuttur.
Başka bir seçenek yatağa dönüşebilen ofis koltuklarından edinmektir. Tasarımcıların oluşturdukları bu deri koltukların profesyonel bir görünümü vardır.

Mobilya

Karşılaştığı tüm zorluklara dayanabilecek kalitede mobilya satın alın.
Mobilyaların sığıp sığmayacağına emin olmak için odayı süpürgelikten süpürgeliğe ölçün. Böylece odanın ölçülerine uygun bir mobilya araştırırsınız. Alışverişe çıkmadan mutlaka ölçüler elinizde bulunmalı.
İhtiyaçlarınız için gereken boyutlarda masa ve kütüphane alın. Mobilyaların büyüklüğü yetersiz gelirse ofisinizin darmadağın görünmesi olasıdır.
Küçük bir odada köşe masası kullanmak uygundur. Bir köşe masası alanı genişletir .
Meşe ve kayın iyi bir tercihtir. Köşe masaları bilgisayar ve evraklarımızı yerleştirirken odanın derinliğinden faydalanmamızı sağlar. Genellikle uzunluğu ve derinliği 80 cm’dir.
Bir duvara uzun kütüphaneler yerleştirin.
Özellikle dar uzun bir odada duvar boyunca kütüphane yerleştirmeniz, odayı daha az sıkışık gösterir, kapalı alan korkusu olan insanlar için ideal bir ortam oluşturur. 214 cm yüksekliğindeki kütüphaneler tavana kadar depolama için gerçekten iyi bir araçtır. Köşe kütüphanelerde maksimum alan kazanmanıza yardımcı olacaktır.
Çekmeceler de diğer mobilyalarla uyumlu olmalıdır.
Çoğunlukla insanlar çalışma alanını ağzına kadar kütüphane ve mobilya ile doldurur. Ancak ev ofisini, oturma odası ya da yatak odası kadar rahat yapmak hayati önem taşımaktadır.

Gün ışığı

Masanızın pencere yakınında olması en idealidir. Güneş ışığı doğrudan doğruya ahşap masa ve monitöre zarar verebilir, güneşlik kullanın. Doğal ışıktan faydalanmak için masanızı pencereye 90 ° açıyla konumlandırın. Doğrudan pencerenin karşısına masanızı yerleştirmeyin, pencereden monitörünüzün üzerine çok fazla yansıma alırsınız.
Doğal ışığın yararlarını bir düşünün. Pencerenin önüne masanızı yerleştirdikten sonra, ziyaretçiler için masanızın önüne bir çift sandalye ekleyebilirsiniz. Böylece misafirlerimizde rahat edecektir.
Ahşap ve cam ile inşa edilmiş bir ofisi, gün ışığı doldurur. Doğadaki enerjiden yararlanırsınız. Bahçenizde de br ev ofisi kurabilirsiniz. Isıtma, elektrik, telefon bağlantıları donatılmış, evden uzak, izolasyonlu, güvenli bu konumda huzur bulabilirsiniz. Böyle bir ofis birkaç gün içinde inşa edilebilir. Tüm gerekenler büyük bir bahçe ve düz bir yüzey.

Fonksiyonel bir ofis oluşturmak için ipuçları

Küçük bir odayı optimize etmek.
Mobilyaların pozisyonunu ergonomik şekilde ayarlamanız gerekir. Telefon bağlantıları, elektrik prizleri ve uzatma kabloları arasındaki mesafe iyi hesaplanmalıdır. Benzer şekilde, radyatör ile masanız arasında 10 cm bir boşluk bırakırsanız, bu yeterli hava sirkülâsyonu sağlayacak, mobilyanızın zarar görmesini engelleyecek ve sizin verimli çalışmanıza izin verecektir.
Aerodinamik masanız
Çalışma alanınız için hiçbir şey eksik olmamalıdır. Taşınabilir masa ve sandalye bulunmalıdır ki aile üyeleri ile aranızda çalışma zamanlarında problem yaşanmasın. Ayrıca bir iş telefon hattı bulunmalıdır, böylece diğer aile üyeleri görüşmelerinizden rahatsız olmaz. İnternet bağlantı hızı yükseltilebilir.
Yedek bir oda yoksa ve diğer odalardan bir bölüm ayırmayı israf olarak görüyorsanız merdivenin altını çalışma bölümü olarak dekore edebilirsiniz.
Garajınızı ofise dönüştürün
Garajınızı ofise dönüştürmek daha az zaman alacak ve az masraflı olacaktır. Böyle bir yapı planlaması için yerel yönetimin izni gerekli olacaktır. Eğer müşterilerle düzenli toplantılar yapıyorsanız, evdekilerin mutluluğu için ideal bir tercihtir.
Depolama çözümleri getiren çok bölmeli mobilyaları tercih edebilirsiniz. Masanızın üzerinde kabloları geçirebileceğiniz delikler bulunsun.
Dosyalarla düzeni sağlayabilirsiniz.
Elinizin altında olması gereken projeler için masanızın üzerinde küçük açık raflar kullanabilirsiniz.
Çalışma masasının fonksiyonel olması önemli bir unsurdur. Pek çok kişi küçük bir masa için yaratıcı düşünmek zorunda kalıyor. Ofisi terk ederken yapılan ani manevralarda ofis masasının keskin kenarları varsa zarar verebilir.
İhtiyaçlarınız için işlevselliği arttırmanın yollarını düşünün.

Ev Ofis Dekorasyonu

Çalışma alanı süslemeleri

Ev ofisi dekorasyonu için renk ve stil seçmek, büyük keyif. Yaratıcı ve yatıştırıcı dekor fikirleri bulun.
Çalışma odasının mevcut dekorasyon ile uyumunu sağlamak ve dağınık görünümü önlemek için kalemlikler ve saklama kutuları kullanın.
Notlarınızı asmak için renkli panolar kullanabilirsiniz.
Kişisel bir dokunuş ekleyin. Bitkiler, bir süs balığı, aile fotoğrafları ya da sanatsal bir tablo olabilir. Aksi takdirde çok ciddi bir görünüm oluşacaktır.
Mevcut ofis dekorasyonuna çeki düzen vermenin diğer basit bir yolu ise sanat eseri ilave etmektir. Eski sanat eserine yeni bir çerçeve ile hayat verebilirsiniz. Yağlı boya resimleri ilave edebilirsiniz.
Evrakları saklamak için sepetler kullanabilirsiniz.
Duvara renkli posterler yapıştırın. Mevcut koltuk takımlarını konforlu ve desenli koltuk takımları ile değiştirin.
Güzel yuvarlak cam bir masa alın ve bunu koltukların yakınına yerleştirin. Cam masada dergi ve gazete bulundurabilirsiniz.
Masanıza sevdiklerinizin fotoğraflarını yerleştirebilirsiniz.
Dijital ya da analog saat ve takvim, planlama ve iş takibi için mutlaka bulundurulması gerekenlerdir.
Yapışkan notlar ve zımba organizasyon için araçtır.
Ucuz masa, küçük süs eşyaları ve kalemlikler için mutlaka bitpazarına göz atın.
Sakinleştirici ev ofisi süslemeleri
Sandalyeleri çiçek desenli veya parlak kumaşlarla döşeyerek kişiselleştirebilirsiniz.
Benim en sevdiğim, ofis alanına su eklemektir. Akvaryum veya küçük bir şelale gibi değişik şekillerde olabilir. Bir akvaryum ofis alanına büyük bir ektir. Bakımı kolay, çeşitli şekil, boyut ve renklerde kişisel tercihinize göre balıklar seçin. Böylece ofisiniz size özgü olur.
Küçük bir şelalenin, arka plan gürültüsü dozunda olmalıdır. Hızlı tempolu, yıkıcı ve yüksek düzeyde değil; yatıştırıcı, günün stresinden uzaklaştıran, huzur veren rahatlatıcı bir ses olmalıdır.
Başka bir ofis dekorasyon düşüncesi ofise yeşili eklemektir. Bitkiler, herhangi bir ofis için harika bir ektir.  Doğadan bir dokunuş eklemek mükemmeldir. İlk olarak bonsai ağaçlar ile başlayabilirsiniz. Bakımı konusunda bir uzmandan yardım alın.
Ofisiniz doğal ışık almıyorsa yapay bitki veya ağaç düşünebilirsiniz.

Özel bir ev ofisi

Günün sonunda çalışma odanızda kapıyı kapatabilme ve gizlilik sağlayabilme lüksünü yaşayın.
Evde tam zamanlı çalışıyorsanız günün sonunda iş ile ilgili hiçbir şey görmek istemeyebilirsiniz. Ev ofisinizi paravan veya perde ile kapatabilirsiniz. Kablosuz teknoloji sayesinde dizüstü bilgisayar kullanabilirsiniz. Ancak uzun süre bilgisayar kullanacaksanız iyi bir eski moda masaüstü bilgisayar sizin için daha hayırlıdır.
Canlı çiçek, mum ve bir espresso makinesi gibi lüks öğeler eklerseniz burası sizin özel görüşmelerin keyfini çıkarabileceğiniz favori bir kaçış noktası olabilir.
Göreviniz bitip, kapıları kapattığınızda çalışma odanız kaybolur.

Çift amaçlı odalar

Büyük bir odanın bir parçasını ofis olarak kullanmak seçeneklerden biridir. Genellikle oturma odası veya yatak odası olabilir. Mümkün olduğu kadar göze batmayan, gizlenebilir büro veya depolama alanları olmalıdır. Bölgeye kalkan olacak, odayı bölücü sürgülü panel veya hafif kumaş paneller gizliliği sağlayabilir. Böylece yatak odasında çalışırken, uyuyanlar için ışığı gölgelemiş olursunuz.
Birden çok kullanıcı ve kullanımları
Ev ödevlerini yapacak bir çift çocuk varsa, yetişkinlerin onların masasını işleri için kullanması muhtemelen kötü bir fikirdir. Odanın ortasında ortak masaların bulunduğu bir küme düşünün. Bu hem aile bağlarını güçlendirir, hem de herkese kendi alanını kullanma imkânı sağlar.

Nasıl bir ruh hali yaratmak istiyorsanız o rengi kullanın.

Parlak narenciye, limon, kırmızı veya mor tonlarında renkler yaratıcı fikirler için ilham kaynağınız olabilir. Mevcut projelerin renk düzenini değiştirebilirsiniz.
Avukatlar, doktorlar ve benzer meslek grubundakiler daha ciddi bir çalışma alanı tercih edebilir. Koyu gri, zeytin, tuğla kırmızısı ve lacivert renkleri ortamın daha ciddi görünmesine katkıda bulunur.
Terapist, masör, yazar gibi meslek gruplarından veya herhangi sakin bir ortama ihtiyacı olan kişiler için; pembe, yeşil veya kum bejinin yumuşak tonlarında duvarlar, krem döşeme ve gözü yormayan loş bir ışık uygulanabilir.
Genellikle ev ofis boyutu küçüktür. Koyu renkler ortamı daha küçük göstereceğinden duvar rengi konusunda çok dikkatli olmak gerekir. Duvar renginde yanlış bir seçim klostrofobik bir etkiye neden olabilir.
Ofis dekorasyonunuzu az bir bütçe ile yenilemenin en kolay yolu duvarları boyamaktır.

Aydınlatma

Aydınlatmayı ofis bölümü için göz ardı etmeyin. Bilinen nedenlerle ofiste iyi düşünülmüş bir aydınlatma düzenine ihtiyaç vardır. Bol ortam ışığı olan odaya görev aydınlatmaları ekleyin. Çok sert ve parlak ampuller yorgun gözlerinizi rahatsız edebilir ya da düşük voltajlı aydınlatma yetersiz gelebilir. Voltajı ayarlanabilen masa lambaları idealdir.
Yeterli aydınlatma olmaması baş ağrısına yol açabilir.
Peluş aydınlatma ile odanıza şık bir görünüm kazandırabilirsiniz. Post modern dünya kültürleri ve antik kültürlerin ışık tasarımı kombinasyonu etkileyici olacaktır.

Tasarım

Ne kadar yer ihtiyacınız var?
Rahat ve verimli çalışma amacıyla ne kadar yere ihtiyacınız olduğunu tespit edin. Ofisinizde sadece resim yapabilirsiniz ya da aile bütçesi oluşturabilirsiniz. İhtiyacınıza göre yatak odası veya salondan bir parça çalabilirsiniz. Yedek bir oda varsa çalışma odasına dönüştürebilirsiniz.

Çalışma odası takımı listesi
İşinizin niteliği ne olursa olsun, sadece faturaları bile takip edecek olsanız, her evde masa, sandalye, bilgisayar ve yazıcı ihtiyacı vardır.
Yeni ergonomik bir koltuk ve antika masa ile ilginç bir ortam oluşturabilirsiniz. Bu ortama ileri teknoloji ürünlerini ilave edebilirsiniz.
Mobilya parçaları ve aksesuarlar için kroki çizin. Çünkü planlama için ilk aşamada kabataslak konumlar belirlenmelidir.
Ofisin temasına uygun mobilya seçin. Duvar rengi ve aydınlatmaya mobilya rengi ve tarzına göre karar verin.
Ofisinizi kimlerin ziyaret edeceğini düşünün ve ofisinize yaptığınız işten izler yansıtın.
Bir grafik sanatçısı, iç tasarımcı veya moda tasarımcısı gibi yaratıcı fikirler bulun.
Ev Ofisi, Çalışma Odası Dekorasyon örnekleri için tıklayınız.

0 Yorum - Yorum Yaz
Giyinme Odası Search